Selecteer een pagina

Werkwijze Particuliere Opdrachten

Eerste Contact

Na het eerste contact  met de klant maken wij graag een afspraak om de opdracht te kunnen bekijken en zorgvuldig op te meten. Dit is geheel vrijblijvend uiteraard. Na het opmeten en het kenbaar maken van de wensen van de klant gaan wij aan de slag om een passend aanbod te kunnen presenteren.

Concept voorstel

Er wordt een concept voorstel  aangeboden met een prijsgarantie van 30 dagen, de klant heeft een ruime tijd om opdrachtwijzigingen door te laten voeren, na elke wijziging ontvangt de klant een nieuw overzicht. Na akkoord van het voorstel wordt het concept omgezet in een definitieve offerte, deze offerte wordt digitaal verzonden en kan digitaal worden aanvaard. Hiermee worden de afspraken vastgelegd en onze *Algemene Voorwaarden geaccepteerd (* als bijlage bij de offerte )

Aanvang werkzaamheden

Vervolgens wordt er een datum afgesproken om de werkzaamheden op te starten, wij proberen zoveel mogelijk aan de wens van de klant tegemoet te komen dus puzzelen we net zo lang door tot we een geschikte datum hebben gevonden. Na het vastzetten van een datum kunnen eventueel materialen als zand, stenen, containers en of gras/grind en dergelijke. worden besteld.

Onvoorziene omstandigheden

Mogelijk kunnen de werkzaamheden niet door gaan op het afgesproken moment, dat kan komen door de volgende redenen; materialen zijn niet voorradig, het is uitermate slecht weer of de straatmaker is ziek. In alle gevallen wordt de klant zo tijdig mogelijk op de hoogte gesteld. Klanten kunnen de werkzaamheden kosteloos annuleren 8 werkdagen voor aanvang van de werkzaamheden.

 • Schuine stukken of randen dienen te worden gezaagd met de diamantslijper.
 • Stenen kunnen worden geknipt met een tegelknipper.
 • De bestrating wordt ingezand en /of eerst nogmaals afgetrild indien nodig.
 • Tijdens de bestrating kan het nodig zijn dat er opsluitbanden moeten worden gesteld, deze zorgen voor een mooie omlijsting van het straatwerk en houden het weglopen van zand tegen.
 • Het zaagafval wordt opgeruimd, de bestrating geveegd en de opdracht is klaar.
 • De klant wordt bedankt en ontvangt binnen drie dagen de factuur voor de werkzaamheden per e-mail. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om in een veilige omgeving te betalen met iDEAL.
 • Mits er werkzaamheden bijkomen die niet in de offerte zijn opgenomen, is onze offerteprijs gelijk aan de factuurprijs
De dag is aangebroken de werkzaamheden gaan beginnen, voor particuliere tuinopdrachten kan het verloop van de dag(en ) er als volgt uitzien;

 • De tuin wordt helemaal leeggemaakt, vrij gemaakt van puin en wortels. Bij herbestrating worden de stenen/tegels in volgorde naast de baan gestapeld
 • Oude bestrating kan worden afgevoerd per container
 • De opdracht wordt voorzien van een straat laag zand
 • De zandbaan wordt zorgvuldig afgetrild
 • De zandbaan wordt vervolgens geëgaliseerd en voorbereid voor het straten, met een goede geëgaliseerde ondergrond valt of staat de hele bestrating, het afreien van de zandbaan is een vak apart en is met recht een wiskundig hoogstandje.
 • De stenen/tegels worden gelegd en later afgetrild of, bij de meeste vormen van sierbestrating, onder de hamer ingeslagen. Het lijnenspel bij het leggen van de tegels en stenen moet helemaal kloppen en recht lopen, zelfs bij wildverband moet er nog steeds een verband te zien zijn die telkens terugkeert.
 • Grote tegels worden gelegd met behulp van een tegeldrager, dit om het zware tillen te voorkomen

Van een aantal opdrachten maken wij foto`s, wij hebben er een aantal  voor u in ons fotoalbum geplaatst

Foto Album